FeaturedCL-red-mudra.jpg

CHARLES LLOYD 'KINDRED SPIRITS'

“Volg de carrière van Charles Lloyd en je ziet een wegenkaart met een halve eeuw geweldige jazz. Zijn optredens, vol dynamiek en intuïtie, zijn het beste bewijs dat de jazz live moet worden ervaren.” Of zoals wij zouden schrijven: een open deur intrappen!

19.30u - 20.45u - Main Stage

11FI2290.JPG

Ruim vijftig jaar geleden dook de befaamde trompettist Enrico Rava voor het eerst op in de jazzscene – eerst met artiesten als Gato Barbieri en Steve Lacy, en na zijn verhuis naar New York met Roswell Rudd, Carla Bley en John Abercrombie.

RAVA SPECIAL EDITION

80th BIRTHDAY

21.30u - 23.00u - Main Stage

DAG 2

VRIJDAG 16/08

deuren: 14.00u

Eric Legnini (c) Marc Obin.jpg

ERIC LEGNINI

'TRIBUTE TO LES MCCANN'

Dit kwintet, samengesteld uit muzikanten geselecteerd door de uitstekende pianist en grooveprofessor Eric Legnini, brengt een eerbetoon aan het Amerikaanse genie Les McCann, pionier van Soul Jazz

15.30u - 16.45u - Main Stage

Kenny 2015 by Alessandra Freguja.jpg

Volgens The New York Times is Kenny Werner “a pianist who tempers fearsome technique with a questing spiritualism”, terwijl de legendarische stripauteur Harvey Pekar hem onomwonden “one of jazz’s unsung heroes” noemde en de nóg legendarischere R&B-producer Quincy Jones dacht daar nog een flinke schep bovenop te moeten doen: “Perfection."

KENNY WERNER QUARTET

17.30u - 18.45u - Main Stage

Anneleen Boehme.jpg

Dit jaar werd LABtrio-contrabassist Anneleen Boehme gekozen om op 16/08 verschillende projecten op de Club Stage te presenteren. 

ANNELEEN BOEHME

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Spotify Icon