The Music of Toots Thielemans

Karel Boehlee, Kenny Werner, Bert van den Brink (piano), Eliane Elias (zang, piano), Bert Joris (trompet), Philip Catherine (gitaar), Hein van de Geyn, Bart Denolf, Marc Johnson (contrabas) , Hans van Oosterhout, Bruno Castelucci (drums)

Jazz Middelheim 2014 wordt de eerste editie sinds 1981 zónder concert van Toots Thielemans.  Een bevreemdend idee waaraan we zullen moeten wennen. Het festival zal zijn festivalpeter missen, ook al gunnen we hem, dankbaar voor de mooie momenten die we kregen, zijn pensioen van harte.

Deze zomer zetten we dan ook de muziek van Toots centraal met een hommage aan de muziek van de festivalpeter. Onder de noemer, The Music of Toots Thielemans zullen grote namen en muzikale vrienden van Toots hun favoriete nummers uit zijn oeuvre brengen. De basis wordt gelegd door zijn vaste ensemble, het trio Karel Boehlee, Hein Van de Geyn en Hans van Oosterhout. Ook enkele bijzondere gasten zullen van de partij zijn. Op dit ogenblik zegden reeds toe: Kenny Werner, Bert van den Brink, Bert Joris, Philip Catherine en Eliane Elias.